• MŠ II. Včielky.: U nás doma

          • Rodina je jednou z najdôležitejších častí nášho života. Aj včielky to už dobre vedia, vymenovali členov svojej najbližšej rodiny a  naučili sa nové  názvy vzdialenejších príbuzných. Na interaktívnej tabuli počítali členov rodiny, vyhľadávali ich tiene, pomenovali činnosti, ktoré robia. Dokreslili a vyfarbili a z plastelíny vymodelovali postavičku maminy, či otecka. Zacvičili si na pohybovú hru Ľavá nôžka, pravá nôžka a naučili sa báseň Keď pršalo, mrholilo.

          • MŠ IV.: Motýliky: U nás doma

          • Tento týždeň bola téma: “ U nás doma “ rozprávali sme sa o rodine, kto ju tvorí a akú úlohu má rodina. Vytlieskavali sme si slová súvisiace s rodinou a prepisovali podľa predlohy slová tlačenými písmenami. Rozdeľovali sme slová na slabiky a určovali počet slabík. Určovali sme si aj začiatočnú hlásku  v slovách. Zahrali sme si aj pohybové hry. Výtvarnú stránku mali možnosť deti prejaviť maľovaním domčekov, do ktorých dokresľovali členov rodiny, tým precvičovali kresbu postavy. Domčeky si nakoniec povystrihovali. Téma týždňa sa deťom veľmi páčila.

          • MŠ II.: Včielky: Kto sa o nás stará v MŠ

          • Rozhovorom o našej materskej škole sme začali ďalší týždeň. Rozprávali sme sa o tom, kto sa o nás v nej stará a ako, priraďovali sme farby k hračkám v triede, tancovali sme na pieseň "Do škôlky", cvičili sme, stavali sme škôlky, počítali kocky a týždeň sme zavŕšili exkurziou po materskej škole. Tak sme objavili práčovňu, kde nám pani upratovačka perie, žehlí a veľkú kuchyňu, kde nám pani kuchárky pripravujú naše obľúbené jedlá.

          • MŠ III.: LIENKY: U nás doma

          • Každá rodina je tak trošku iná. S deťmi sme zisťovali, akých členov v rodine majú. Kto sú členovia mojej rodiny? Ako sa volajú? Čo robíme všetci spolu najradšej? Aj cez tieto otázky sme "skúmali" naše rodiny. Deti si precvičili jemnú motoriku pri výtvarných prácach, grafomotoriku pri činnosti s pracovnými listami v ktorých skúšali prepisovať písmená a hrubú motoriku pri pohybovej hre "Janko, Janko koľko je hodín". Slabikovali členov rodiny, vyčleňovali začiatočnú hlásku v slove.  Zahrali sa tématicky na rodinu - mamičky, oteckov, detičky a zo stavebnice stavali "svoje" domčeky.

          • MŠ II.: Včielky: Ja a moji kamaráti

          • Po prázdninách, ktoré ubehli ako voda sa včielky stretli v novej zostave. Navzájom sme sa spoznávali, dozvedeli veľa nového o nás - včielkach, zopakovali si základné farby a počítanie do 6. Vypočuli si rozprávku Lodička, na základe obrázkov prerozprávali dej a vymenovali postavy. Hrali sme sa pohybovú hru Jeseň a tancovali s kamarátom. Včielkam prajem, aby sa im v novej triede páčilo a aby celý školský rok chodili do materskej školy usmiate a spokojné.

          • MŠ III.: Lienky: Ja a moji kamaráti

          • Prvý týždeň školského roka sa naše lienky navzájom spoznávali. Pohrali sa s novými hračkami, zopakovali si pravidlá slušného správania, zopakovali si farby aj počty do desať. Počúvali čítanú rozprávku o zvieracích kamarátoch. Precvičili si aj jemnú motoriku otlačaním vatovej tyčinky okolo obrázku zvieratka. Zahrali sa rôzne pohybové hry. Spoločne nám prvý týždeň rýchlo ubehol.

          • MŠ IV.: Motýliky: Kto sa o nás stará v MŠ

          • Začiatok nového školského roka sme s našimi Motýlikmi odštartovali témou: "kto sa o nás stará v MŠ". Zoznámili sme sa s pravidlami, porozprávali sa o tom, ako MŠ vyzerá a kto všetko sa v nej o nás bude starať. Maľovali sme škôlku podľa vlastnej fantázie, počas tejto aktivity sme si precvičovali, ako správne držať maliarske náčinie. Okrem toho sme si v pracovnom liste precvičovali aj grafomotoriku a naučili sa básničku o škôlke. Záver týždňa sme zakončili priraďovaním čísel k rôznym predmetom a precvičili si logické myslenie.