• Rozlúčka predškolákov

          • „Keď som išiel do škôlky naposledy,

            zazvonil mi zvonček veľmi slabý...

            Zazvoň zvonček, zazvoň ešte raz,

            ja idem do škôlky posledný raz...“                                                        

            Ako to už v júni býva zvykom, ani tento rok to nebolo inak. S blížiacim sa koncom školského roka nastal čas, aby sme sa rozlúčili s našimi predškolákmi. Vo štvrtok 27.6.2024 sa Včielky s rodičmi lúčili so svojou triedou a v piatok 28.6.2024 sa Včielky a 6 Motýlikov rozlúčili so svojimi kamarátmi, poďakovali pani učiteľkám, pani riaditeľke, tetám v kuchyni, aj pani upratovačkám za starostlivosť a láskavý prístup.

            Všetkým našim predškolákom prajeme veľa šťastia, aby v septembri s radosťou nastúpili do vytúženej „veľkej“ školy a aby boli naďalej takí šikovní a robili všetkým okolo seba radosť.

          • MŠ I.: Sovičky: Lúčime sa MŠ milá

          • Rok ubehol ako voda a naše Sovičky sa v škôlke zabývali na 1*. V septembri už ako veľkí škôlkari privítajú nových kamarátov, aby im ukázali, že v škôlke je nám spolu hej. Krásne prázdniny plné zážitkov, vody a smiechu ! ☀️🚴🏊🏖️

          • MŠ V.: Včielky: Lúčime sa MŠ milá

          • "Dovidenia škôlka milá, veľa si nás naučila." Takéto a podobné veršíky zneli z úst našich Včielok po celý týždeň. Nadišiel čas, kedy sme sa posledný krát spolu zahrali, zaspievali, kreslili a tancovali. Veríme, že si deti odnášajú z materskej školy len milé a šťastné spomienky, veľa vedomostí a kamarátov. Do nového života už vo veľkej škole im prajeme zdravie, veľa usilovnosti, dobrej nálady a samozrejme samé jednotky👍.

          • MŠ IV.: Motýliky. Lúčime sa MŠ milá.

          • Niečo sa končí, niečo nové začína. Aj my sme sa posledný týždeň rozlúčili s našimi predškolákmi. Deti si medzi sebou nakreslili obrázky na pamiatku, spoločne sa zahrali hry, zaspievali si, či zatancocali. Posledný deň bola pripravená rozlúčková párty s množstvom emócií, darčekov, sĺubov. Dovidenia predškoláci naši milí.

          • MŠ III.: Lienky: Lúčime sa MŠ milá

          • Ani sme sa nenazdali a máme tu koniec školského roka. S deťmi sme sa rozprávali o plánoch cez leto. Prečítali sme si rozprávku O zlatej rybke. Spolu sme sa o nej rozprávali, deti si vymýšľali rôzne priania, ktoré by im rybka mohla splniť. Jednu takú rybku si aj každý vyrobil. Či im prianie splní, alebo nie, uvidíme 😊. Zahrali sme sa aj na zmrzlinárov a zmrzlinárky, zatancovali a zaspievali si. Naučili sme sa aj novú hru Na obra a Palčeka. Posledný deň sme sa rozlúčili s našimi kamarátmi predškolákmi a zapriali sme im veľa úspechov v škole.

          • MŠ III.: Lienky: Letom svetom

          • Slnko, voda, zmrzlina, toto všetko nás čaká počas letného obdobia. S deťmi sme si povedali znaky leta, zaspievali si letné pesničky, poskladali sme si puzzle, ktoré sme neskôr prilepili na výkres. Letne prázdniny sa blížia, čas výletov a dovoleniek. Deti si vybrali dopravný prostriedok, ktorým už cestovali na výlet či dovolenku, alebo akým by raz chceli ísť. Okrem iného sme si slabikovali a vyčleňovali prvú hlásku v slovách, ktoré sa im spájajú s letom.

          • MŠ V.: Včielky: Letom svetom

          • Aj v triede Včielok sme privítali leto tak ako sa patrí. Počas celého týždňa sme sa zaoberali témou Letom, svetom. Rozprávali sme sa o ročných obdobiach, opisovali hlavné znaky leta, poznávali rôzne druhy letných športov a chápali ich význam pre ľudí. K letu neodmysliteľne patrí more, pláž, piesok a slnečné lúče, ktoré v nás vyvolávajú pokojnú a dovolenkovú atmosféru. A tá nechýbala ani u nás. Deti maľovali, modelovali, kreslili, riešili sudoku, tancovali, spievali. Užili si celodenný výlet do Zveroparku Revište a taktiež tvorivé dielne v ZUŠ Dezidera Kardoša.

          • MŠ IV.: Motýliky: Exotické zvieratá

          • V triede Motýlikov sme sa venovali poznávaniu exotických zvierat prostredníctvom informačných technológií a obrázkov. V utorok sme navštívili Zveropark v Žarnovici, kde mali deti možnosť vidieť tieto fascinujúce tvory naživo. Jedným z vrcholov týždňa bola výtvarná činnosť, pri ktorej deti vytvárali žirafu . Táto aktivita im umožnila precvičiť si strihanie a lepenie, čím rozvíjali svoju jemnú motoriku a kreativitu. V rámci grafomotorických cvičení deti plnili rôzne zábavné úlohy v pracovných zošitoch a listoch. Patrilo sem priraďovanie tieňov k zvieratám, priraďovanie kože k zvieratám a skladanie puzzle s motívom exotických zvierat. Na záver týždňa sme spievali pieseň "Naša zem je guľatá, žijú na nej zvieratá", ktorá bola skvelým zakončením našich aktivít. Týždeň s exotickými zvieratami sa deťom veľmi páčil a priniesol im mnoho nových zážitkov a vedomostí. Téma týždňa bola pre deti nielen poučná, ale aj zábavná, pričom im poskytla množstvo príležitostí na rozvoj rôznych zručností.

          • MŠ I.: Sovičky: Letom svetom

          • S deťmi sme sa zamerali na tvorivé a oddychové aktivity. Pri prezeraní a čítaní detských kníh na základe ilustrácii z knihy KLÁSKY sa naučili báseň „Mravček“. Experimentovali s farbami, ktoré odtláčali na výkres. Z hríbikov skladali farebné mozaiky, kde určovali farby. Z lega a magnetických stavebníc vytvárali veže a rôzne mozaikové tvary. Na základe ukážky hudobno –pohybovej hry so spevom dodržiavali jednoduché pravidlá (Kolo nášho lesíka; Tancuj, tancuj vykrúcaj; My sme sestry veselé). Na pobyte vonku z piesku tvorili bábovky, torty, zmrzlinky... Pozorovali hmyz – mravec, lienka, pavúk, kde si opakovali vyčítanky, riekanky, básničky. Za novými stolíkmi s lavičkami si deti kreslili a vyfarbovali omaľovanky, skladali farebné autá, vláčiky, vkladali kolieska do tabuliek s rôznym motívom. Počítali, ukladali a triedili rôzne prírodné materiály (šušky, kamienky, kvietky) čím si rozvíjali kamarátske vzťahy k druhým deťom a vzájomne si pomáhali.

          • MŠ II.:Slniečkovo: Letom svetom

          • Slniečka rozlišovali ročné obdobia, pomenovávali charakteristické znaky aktuálneho leta. Pohrali sa so slniečkom na koberci, dotýkali sa jeho dlhých lúčov, zahrali sa hru: Keď slniečko ráno vstalo, zacvičili si. Zahrali sme sa aj na autobus a na vláčik, cestovali sme spoločne na výlet. Pomenovávali sme na IT dopravné prostriedky , ktorými cestujeme na dovolenku- auto, autobus, loď, vlak, lietadlo. Zhotovili sme si aj zmrzlinu, nalepovaním z farebného papiera, precvičili motoriku rúk. Na pobyte vonku sme šantili, pozorovali včielky, a motýle, užívali si teplé lúče slniečka, vozili sa na motorkách, kosili trávu. Posedeli a pohrali sme sa aj pod slnečníkmi na nových lavičkách so stolíkmi. Všetci sa už veľmi tešíme na prázdniny a na výlety s nimi spojené, na kúpaliská, letné radovánky, cestovanie , zmrzlinu a na krásne hrejivé slniečko.

          • Výlet do Zveroparku

          • Krásny slnečný deň ako stvorený pre parádny výlet. Dňa 18.6.2026 sa Motýliky a Včielky zúčastnili na celodennom výlete do Zveroparku Revište. Užili sme si pozorovanie zvierat v ich prirodzenom prostredí, vyhliadkovú jazdu vláčikom po zveroparku, rozprávkový svet, náučné chodníky, lesné bludisko a veľa spoločných chvíľ, na ktoré budeme určite ešte dlho spomínať. 

          • Exteriérový nábytok na školskom dvore

          • Veľké ĎAKUJEM parí p. uč. Lenke Lechovej, ktorá sponzorsky zabezpečila exteriérový nábytok na školský dvor pre najmenších drobcov. Drevené stoly s lavičkami deti využijú buď na piknikovanie, oddych, ale aj pri vzdelávaní na pobyte vonku. Dnes mali možnosť prvý krát vyskúšať sedenie. Žiarivé očká detí nás presvedčili o spokojnosti s novým záhradným nábytkom. Veď posúďte sami.

          • MŠ II.: Slniečkovo: Exotické zvieratá

          • So Slniečkami sme sa venovali téme : Exotické zvieratá. Oboznámili sme sa so zvieratkami, ktoré nežijú u nás, ale žijú v rôznych častiach sveta. Robili sme veľa aktivít, hier a inšpirácií, ktorými sme sa priblížili bližšie k zvieratkám a ich životu. Vytvorili sme pozadie teplej krajiny, do ktorej sme si spoločne nalepili zvieratká, napodobňovali sme zvuky zvierat, skladali puzzle zvierat, spievali a tancovali na pieseň: My sa hráme na hada. Veľa informácií sme sa naučili z náučných knižiek, encyklopédií a prezentácií. Na záver týždňa sme hádali hádanky o exotických zvieratách. Spravila nám radosť včielka Mája, s ktorou sme sa odfotili.

          • MŠ III.: Lienky: Rozprávkový les

          • S Lienkami 🐞sme sa tentokrát vydali do rozprávkového lesa spolu s Červenou čiapočkou. Triedili sme a usporadúvali obrázky lesných zvierat, rozlišovali sme realitu od fikcie, precvičili sme si grafomotoriku v pracovných zošitoch. Diskutovali sme o prečítanej rozprávke a vymýšľali sme jej iný koniec. Spoločne sme si kombinovanou technikou vytvorili obrázky rozprávkového lesa. Boli sme v ZŠ Gorazdova na divadelnom predstavení a programovali sme včielku Bee-Bot.

          • MŠ I.: Sovičky: Exotické zvieratá

          • Naše Sovičky zavítali na safari. Zaspievali a zatancovali sme si na pesničku "Ide, ide slon" pri ktorej sme imitovali zvuky a pohyby zvierat z nej. Pozreli si prezentáciu o exotických zvieratách a niektoré z nich ukladali podľa veľkosti. Prerozprávali si príbeh o krtkovi, ktorý pomohol levovi vytrhnúť boľavý zub a namaľovali a nalepili si pandy. Triedili sme zvieratá podľa miesta ich výskytu a hádali ich podľa tieňa a charakteristického zvuku. Celý týždeň nás sprevádzal opakujúci papagáj, ktorý na našich tvárach vyčaril veľa úsmevu.

          • MŠ IV.: Motýliky: Letom, svetom.

          • Leto, prázdniny, dovolenkky, letné športy o tom všetkom sme sa s deťmi rozprávali tento týždeň. Deti si precvičili ruky pri písaní, strihaní, lepení. Podarili sa im vytvoriť letné veselé topánky. Zopakovali si tvary z ktorých tvorili logickú postupnosť. Členovia BBK si pripravili pre deti súťaže, nechýbal hod na basketbalový kôš. Žiaci zo ZŠ Gorazdova si pripravili pre naše deti pásmo o kvetoch a rozprávku o Červenej čiapočke. Na záver týždňa sme navštívili kino, deťom premietali rozprávku Vtáci sťahováci. Bol to týždeň plný zážitkov a radosti.

          • MŠ V. Včielky: Exotické zvieratá

          • Výlet do Zoo nás čaká až o pár dní, no my Včielky sme sa o exotických zvieratách dozvedeli veľa nového už tento týždeň. Pomenovali sme rôzne druhy, roztriedili ich podľa miesta, kde žijú, podľa potravy, ktorú pre svoj život potrebujú a aj podľa spôsobu pohybu. Riešili sme hádanky a úlohy na interaktívnej tabuli, vypracovali pracovné listy zamerané na grafomotoriku a matematické predstavy. Vyrobili sme si obrázok "Exotického zvieratka" maľovaním, strihaním a lepením. V stredu sme prijali pozvanie od ZŠ Gorazdova, kde si pre nás pripravili divadielko "Detské hry". Vo štvrtok nás navštívili chlapci z Bánovského klubu basketbalistov a spolu s nimi sme si zasúťažili. Získali sme od nich sladkú odmenu a dva basketbalové koše, na ktorých si môžeme precvičovať hod loptou. Posledný deň - piatok sme sa symbolicky rozlúčili aj s ďaľšími predškolákmi s našimi škôlkarskymi časmi v kine, kde sme si pozreli rozprávku Vtáci sťahováci.

          • Školné poplatky MŠ cez letné prázdniny

          • Riaditeľka materskej školy oznamuje rodičom výšku školných poplatkov na letné prázdniny:

            • júl - 25 €,
            • august - 25 €.

            Poplatky treba uhradiť do konca júna. V prípade neuhradenia, nebude môcť Vaše dieťa navštevovať materskú školu.

            Ďakujeme za porozumenie.

             

          • MŠ III.: LIENKY: Exotické zvieratá

          •  

            Téma o exotických zvieratách nás sprevádzala celý týždeň. Hneď na začiatku týždňa sme si rozdelili zvieratá na domáce a exotické, aby si deti utvrdili vedomosti, ktoré už majú. Pozreli sme si videoprezentáciu so zvukmi zvierat. Deti vyčleňovali začiatočnú hlásku slova a rozdeľovali slová na slabiky. Pri činnosti s pracovnými listami si potrénovali grafomotoriku. Zatancovali sme si na pieseň Naša Zem je guľatá a užili sme si týždeň opäť naplno.

          • MŠ I.: Sovičky: Cesta rozprávkovým lesom

          • Deti sa oboznámili s rozprávkami: „Červená čiapočka“; „Dedko repku zasadil“. Spoznávali rozprávkových hrdinov a ich vlastnosti. Zážitky z rozprávky vyjadrili pri hraní ale aj pri kreslení, nalepovaní, skladaní puzzle. V piesni „Čerešničky...“ sa deti zapájali do spevu s oporou učiteľky. Na pracovnom liste kreslili čiaru rovnú a krivú – cesta k babičkinmu domčeku. Kreslili rôzne omaľovánky, kde sa správne učili uchopiť pastelky. Na základe ilustrácie z rozprávky „Dedko repku zasadil“ nalepovali repu, kde sa oboznamovali s vlastnosťami lepu a s technikou nalepovania. Na školskom dvore pozorovali rôzne druhy živočíchov a ich spôsob života – včela, lienka, mravec. Hrali sa obľúbené pohybové hry.