• MŠ III.Motýliky: Mám básničku na jazýčku

          • Marec je mesiac knihy a preto aj my sme prvý marcový týždeň venovali knihám. Naučili sme sa ako sa kniha vyrába, vysvetlili sme si rozdiel medzi knižnicou a kníhkupectvom, oboznámili sa s pojmami autor, spisovateľ, ilustrátor. Deti si vyrobili vlastné miniknižky na tému jar, naučili sa báseň Snežienka,  zahrali sa na Kozu a záhradníka. V stredu sme si pripomenuli Medzinárodný Deň žien a našim mamičkám a babičkám vyrobili snežienky.

          • MŠ V.:Lienky: Slovensko - poznaj svoju vlasť

          • Slovensko je moja vlasť, tu mám mamku, tu chcem rásť. je tu ocko, láska, mier, slovensko je krásna zem. Tento týždeň sme sa venovali našej krajine. Pozreli sme si zaujímavú prezentáciu a diskutovali sme na túto tému. Prezreli sme si mapu, našli naše mesto. Pripomenuli si hlavné mesto, symboly SR. Vypočuli sme si hymnu, pomenovali najväčšiu rieku, najvyššie pohorie... Zo stavebníc sme poskladali rôzne hrady, vlajky, znaky..Pripomenuli sme si aj staré tradície, ako napr. vynášanie Moreny, zaspievali sme si slovenské ľudové pesničky, zatancovali sme si ľudový tanček, prezreli sme si ľudový kroj z trenčianskej oblasti a navrhli sme vlastné kroje. Vypracovali sme si pracovné listy, počítali dieliky stavebníc a pod.

          • MŠ I.: Sovičky: Mám básničku na jazýčku

          • "Ja som malá snežienka, mám studené kolienka. Spod snehu mi hlávka kuká - jedna, druhá, tretia, štvrtá..."

            V tomto týždni sme sa v našej triede zahrali na malé snežienky - naučili sa o nich krátku básničku a zhotovili si ich z vatových tampónov. Okrem toho sme si spoločnými silami namaľovali snehuliaka, ktorého už stretla pani Jar a zatancovali na rôzne detské pesničky. Pri počítaní farebných vtáčikov na interaktívnej tabuli sme sa zdokonaľovali v číslach a rozlišovaní farieb. Vytvorili sme lúče jarného slniečka a zahrali sa na náš obľúbený vláčik.

          • MŠ IV.: Včielky: Fašiangy

          • Fašiangy obdobie plné smiechu, veselosti, zábav, zabíjačiek, karnevalov... Celý týždeň sme sa podobne ako v ostatných triedach rozprávali o zvykoch a tradíciách s nimi spojenými. Čítali sme si o Pampúšikovi a riešili úlohy spojené s rozprávkou, precvičovali geometrické tvary, určovali začiatočné hlásky slov, spievali Fašiangy Turíce a v závere týždňa nakreslili a neskôr vymaľovali prefíkanú líšku z rozprávky.

            Poďakovanie za krásnu včielku, ktorá už zdobí náš dvor patrí našej Lujzičke s dedkom.

          • Aktualizačné vzdelávanie

          • V týždni cez jarné prázdniny sa uskutočnilo v našej materskej škole aktualizačné vzdelávanie pedagogických zamestnancov s názvom Rozvíjanie digitálnych kompetencií pedagogických zamestnancov regionálneho školstva v oblasti tvorby interaktívnych foriem učebného materiálu. Odborným garantom vzdelávania a zároveň aj lektorom bol doc. PaedDr. Ján Záhorec, Phd.

            Získané vedomosti v oblasti digitálnych zručností a tvorby učebného materiálu p. učiteľky využijú v praxi pri práci s deťmi.