• MŠ V.: Včielky: Úsmev mojej mamy

          • S našimi včielkami sme sa uplynulý týždeň rozprávali o rodine. Poznávali štruktúru rodiny, rozlišovali jednotlivých členov a orientovali sa aj v širších príbuzenských vzťahoch v rodine. Vyrábali prekvapenie pre mamičku a odpovedali na otázky z dotazníka o mamičke. Kreslili náhrdelník pre svoje mamy, pri ktorom si precvičovali pozornosť pri postupnosti farieb. V námetových hrách na rodinu napodobňovali činnosti, ktoré sú zaužívané u nich doma v roli mamy, otca, babky, dedka. Prekvapením pre naše včielky bola návšteva p. Markovej, ktorá im predviedla názornú ukážku starostlivosti a batoľa, malú Alžbetku. O zážitky nebola núdza. Včielky sa zúčastnili aj na prednáške "Záchranár v škole" a v piatok si zacvičili spolu s prvákmi v ZŠ Komenského. Počas celého týždňa recitovali, spievali a tancovali aby v nadchádzajúcom týždni potešili svoje mamičky.

          • MŠ II.Slniečkovo: Ľudské činnosti

          • Deti v Slniečkove spoznávali rozmanité ľudské činnosti, vysvetlili sme si význam práce. Hovorili sme kto čo robí a aké nástroje, náradie či pomôcky pri svojej práci potrebujeme. Zahrali sa hru: Na záhradníka a na remeselníkov. Formou hádaniek sme určovali remeslá a ľudské činnosti. Zahrali sme sa na kuchárov, lekárov, stavbárov, vojakov, šoférov a upratovačku. Znázornením pohybu práce sme hádali aj iné remeslá. Na IT sme priraďovali postavy remeselníkov a aké auto k nim patrí. K postave sme priraďovali aj predmet, ktorý je charakteristický pri danej práci. Zahrali sme sa s kartičkami pexeso na IT. Vyfarbili si pracovný list v pracovnom zošite. Zaspievali sme pieseň za doprovodu detskej rytmiky: Kto chce domček budovať.

          • Záchranári

          • Našu materskú školu dnes navštívili záchranári zo záchrannej zdravotnej služby Emergency z Trenčína.

            Cieľom ich návštevy bolo oboznámiť deti s prácou záchranárov a priblížiť im základy prvej pomoci. Ich znalosť zohráva totiž dôležitú úlohu pri záchrane ľudského života v rôznych situáciách. Prakticky si vyskúšali obväzovanie a masáž srdca. Najväčším zážitkom pre všetky deti bola však prehliadka sanitky. Aj takouto formou môžeme spoločne deťom vštepiť elementárne základy zodpovedného prístupu k životu a zdraviu. 

            ĎAKUJEME! 

          • MŠ II.: Slniečkovo: Čo nám lúka núka

          • Príroda sa už zobudila naplno. Môžeme to počuť aj vidieť na lúkach, poliach aj v záhradách. V tráve, v kríkoch aj stromoch nám ukrýva rôzne tajomstvá. So Slniečkami sme sa porozprávali o hmyze, ako o veľmi dôležitej súčasti našej prírody. Pozreli sme si na IT prezentáciu, zahrali sme si pexeso, spoločne vyrobili húsenicu, priraďovali čísla a vypočuli si piesne, ako napriklad: "Lenka lienka, stonožka". Vyrobili sme si motýlie čelenky, hádali hádanky a pozorovali mravce, či im viac chutia sladké alebo slané potraviny. Týmito zábavnými aktivitami, ktoré deti veľmi bavili, sme ukončili ďalší zaujímavý týždeň v našej triede.

          • MŠ I.: Sovičky: Čo nám lúka núka

          • Aj naše Sovičky prvý májový týždeň zavítali na rozkvitnutú jarnú lúku. Povedali sme si aké kvety a hmyz môžeme na nej nájsť, zahrali sa na Rafaelu stonožku, žabky a dážďovky. Riešili sme rôzne jednoduché logické úlohy a hádanky, zaspievali sme si pieseň "Ja som žabka, ty si žabka" a naučili sa básničku o mravčekovi, ktorého bolel palček. Vlastnú lúku sme si počas celého týždňa zhotovovali viacerými výtvarnými technikami. Na záver týždňa sme si vypočuli rozprávku o slimákovi menom Timi, ktorý si hľadal kamarátov a nakoniec si ho aj vymodelovali.

          • MŠ III.: Lienky: Čo nám lúka núka

          • Čo všetko môžeme nájsť na lúke sme sa dozvedeli z peknej prezentácie, spoločne sme si pomenovali známe, aj menej známe rastlinky, bylinky, zvieratká a hmyz. Mikroskopom sme pozorovali sedmokrásku a púpavu v rôznych štádiách. Oboznámili sme sa s liečivými bylinkami. Nektoré sme našli aj na našom dvore. Zahrali sme si kartovú hru Ja mám - kto má, hudobno-pohybovú hru Na venček a využitím kombinovanej techniky sme vytvorili krásne obrázky púpav.

          • MŠ IV.: Motýliky. Čo nám lúka núka.

          • Poznatky o lúke, kvetoch a hmyze si deti rozšírili pomocou výstižných obrázkov, ale aj prezentáciou na lúke. Už získané vedomosti sme využili pri tvorení viet a rozprávaní s využitím pracovných listov. Kvety, hmyz sa podarilo deťom poskladať z lega. Krásnu lúku s lienkami si deti zhotovili lepením, strihaním, kreslením. Vonku sme pozorovali mravce, lienky, využili sme aj loptové hry. Bol to veselý a zaujímavý týždeň.

          • MŠ V.: Včielky: Vesmír

          • Vesmírne tajomstvá sme spoločne odhaľovali so Včielkami a naučili sa pri tom veľa nových poznatkov. Pomenovali sme planéty Slnečnej sústavy, zistili čo je mliečna dráha, kométy, asteroidy a spoznávali súhvezdia. Na interaktívnej tabuli sme si precvičili grafomotoriku, matematické predstavy a logický rad postupnosti. Určovali sme tiene, slabikovali a dokresľovali raketu. Pomocou techniky atrament a zmizík si deti vytvorili vesmír podľa vlastnej fantázie. V Táničkinej knihe o vesmíre sme si prečítali veľa zaujímavostí, napríklad prečo slnko svieti a mesiac nie, o čom sme si vypočuli aj príbeh " Ako sa slniečko s mesiačikom dohodli."