• MŠ IV.: Motýliky: Cesta rozprávkovým lesom

          • Tento týždeň sme sa venovali rozprávkam. Prvou v poradí bola rozprávka O kozliatkach, ktorú som deťom prečítala formou obrázkov, následne rozprávku reprodukovali a povedali z nej ponaučenie. Druhou v poradí bola rozprávka O prasiatkach, ktorú si deti zahrali. Ďalšou rozprávkou bola rozprávka O červenej čiapočke, ktorú pozerali na interaktívnej tabuli. Poslednom rozprávkou bola rozprávka O ježkov,i ktorú aj analyzovali a zároveň vytvárali drevených ježkov s pichliačmi. Nezabudli sme ani na pohybovú stránku a rôzne pohybové hry napríklad "My sme sestry veselé" a preskoky cez krúžky. Téma týždňa sa deťom veľmi páčila.

          • MŠ V.: Včielky: MDD

          • Mesiac jún patrí na celom svete najmä deťom. A preto sme sa aj my s našimi včielkami tento týždeň zamerali na svet detí, ich rôznorodosť nielen vo farbe pleti, ale i kultúrnych tradícií či jazyka. Spoznali sme jednotlivé svetadiely a národy, ktoré na nich žijú. Počas celého týždňa sme sa hrali hudobno-pohybové, tanečné i súťaživé hry a edukačné hry na interaktívnej tabuli. Naučili sme sa popri tom, že nie je dôležité len vyhrávať, ale hlavne sa zúčastniť a užiť si zábavu. Tiež sme sa naučili, že treba dodržiavať stanovené pravidlá a navzájom sa povzbudzovať.

          • MŠ II.: Slniečkovo: Cesta rozprávkovým lesom

          • Cestu rozprávkovým lesom si slniečka tento týždeň naozaj užili. Najprv sme precvičovali správne držanie tela chôdzou a poskokmi pomedzi prekážky a na lane chodidlo, prísunným krokom naboso. Zahrali sme si divadlo s obrázkovými rekvizitami. Určovali sme tiež rozprávky podľa ilustrácií - O repke, Medovníkový domček, O rukavičke, Kohútik a sliepočka, O troch prasiatkach. Prečítali sme rozprávku O pampúšiku z našej obľúbenej knihy: Rozprávaj mi rozprávku. Na IT ukazovali rozprávky podľa obrázkov. Deti samostatne reprodukovali rozprávku: “O kozliatkach” pri tabuli s maľovanými ilustráciami, napodobňovali intonáciu hlasu vlka, kozliatok. Skladali veľkú “Červenú čiapočku” z maľovaných puzzlí formou súťaže. Zahrali sme sa HPH: “Na medveďa”, naučili sa novú pieseň: “Na dvore býva sliepočka naša”. Práca a hry s rozprávkami nás naozaj veľmi potešila a dobre pobavila.

          • MŠ II.: Slniečkovo: Medzinárodný deň detí

          • Naše tohto týždňové dobrodružstvo sa začalo témou "Deti svetom". Rozvíjali sme priestorovú predstavivosť a rozprávali sa o rôznych svetových národnostniach. Vyrábali sme indiánske čelenky, ktoré sme zlepili a následne vyfarbili. Zahrali sme si aj rôzne loptové hry. Pre deti sme si na MDD pripravili zaujímavé športové sútaže a aktivity, pri ktorých sa zabavili a naplno prejavili svojho športového ducha. Za ich šikovnosť, usilovnosť a snahu boli odmenené medailami a balíčkom dobrôt. Tieto zaujímavé dni plné nových zážitkov boli zakončené návštevou jednorožca, ktorý na záver týždňa zavítal do našej triedy.

          • MŠ I.: Sovičky: MDD

          • Na naše Sovičky čakalo pri príležitosti sviatku všetkých detí nejedno prekvapenie. Naučili sme sa riekanku " Dobré ráno", zahrali sa rôzne pohybové hry a prečítali si rozprávku "Najkrajšie dieťa". Zatancovali sme si na pieseň Čapášnici, na chvíľu sa z nás stali indiáni, hawaijské tanečnice aj číňania. Lepením sme si vytvorili vlastné húsenice, porovnávali sme, kto z nás je vyšší a kto nižší. Ukladali knižky na základe pokynov a celý týždeň upevňovali kamarátske správanie medzi nami. No a v piatok sme si užili rôzne zábavné úlohy, skákanie na skákacom hrade aj sladkú cukrovú vatu.

          • MŠ V.: Včielky: Vtáky a hmyz

          • Včielky zažili pestrý a zaujímavý týždeň. Objavovali nové druhy hmyzu, triedili ich podľa pohybu v prostredí a potravy, ktorú prijímajú. Zopakovali si vedomosti o sťahovavých a stálych vtákoch, spoznali ďaľšie rôzne druhy cudzokrajných ale aj domácich operencov. Vyrobili si 3D obrázky hmyzu a vymodelovali ho aj z plastelíny, z papiera vystrihli a nalepili labuť. V stredu sa zúčastnili akcie v materskej škole 9. mája Kto stráži moju postieľku, keď spím a v piatok sme spoločne s ostatnými deťmi z našej škôlky oslávili najväčší sviatok detí MDD. Všetkým deťom prajeme zdravie, šťastie a veľa lásky od svojich najbližších.