• Divadelné predstavenie: "Dobrý deň, pán učiteľ"

          • V stredu 5.10.2022 do našej materskej školy zavítalo divadlo Príbeh s interaktívnym a edukatívnym predstavením „Dobrý deň pán učiteľ“, ktoré bolo plné humoru a zábavy.

            Pampalíny, bývalý cirkusový klaun, sa s nami podelil o svoje životné skúsenosti a vedomosti, čo nabral po ďalekých cestách. Jeho tajným snom je sa stať učiteľom. Preto prišiel deťom rozpovedať jeden príbeh o malom panáčikovi Palčekovi, ktorého vytvorilo malé dievčatko Máriuška. Lenže Máriuška, Palčeka nechtiac zabudne v škole. V noci Palček zázračne v škole ožil a začalo sa jeho prvé dobrodružstvo. Objavil rôzne veci v kabinetoch školy, a keďže nič poriadne nepoznal, deti ho s niektorými vecami oboznámili a učili ho. Niektoré veci sa dozvedel priamo z kabinetu a s týmito novými poznatkami sa podelil s deťmi. Počas celého predstavenia si deti zopakovali vedomosti, prišli k novým poznatkom a to za sprievodu humoru, zábavy a hudby. Pampalíny svojim príbehom dokázal deti zaujať tak, že deti vôbec nemali pocit vzdelávania a s radosťou sa zapájali do príbehu.

          • MŠ IV.: Včielky: Predmety dennej potreby

          • Dodržiavanie hygienických zásad a osvojovanie si základných hygienických návykov je neoddeliteľnou súčasťou každodenného režimu v materskej škole. V rámci témy predmety dennej potreby sme sa s deťmi rozprávali o dôležitosti hygieny, ako sa o seba starať, aby sme boli zdraví. Deti pomenovávali jednotlivé predmety, ktoré denne používajú. Diskutovali kedy a prečo je potrebné umývať si ruky a čistiť zúbky. Maľovali svoje zubné kefky a s radosťou počúvali a spievali náučné pesničky. Nezabudli sme ani na činnosti, ktoré súvisia s kultúrou stolovania, používaním príboru a udržiavaním čistoty pri stolovaní.

          • MŠ III.:Motýliky:Predmety dennej potreby

          • Uplynulé týždne sme sa v našej triede Motýlikov venovali témam U nás doma a predmetom dennej potreby. Hrali sme sa rôzne pohybové hry, učili sme sa nové piesne, básne. Prečítali sme si rozprávku o Divotvornom hrnčíčku, chodili sme na vychádzky, navliekali sme korálky, osvojovali sme si techniku maľovania na bublinkovú fóliu, ktorú sme následne otlačili na výkres. Vyrobili sme si dáždniky, modelovali sme z plastelíny. Po celý ten čas nám bolo spolu krásne a veselo.

          • MŠ IV.: Včielky: U nás doma

          • V tomto týždni sme sa rozprávali ako to vyzerá u nás doma, kto s nami býva a ako sa nazývajú všetky miestnosti v byte alebo v dome a čo do nich patrí. Zahrali sme sa na domácnosť. Z veľkých aj malých skladačiek sme stavali domčeky. Nakreslili sme svoju rodinu.