• MŠ II. Slniečkovo: Ľudské telo - zmysly

          • Tento týždeň sme sa so Slniečkami venovali téme: Ľudské telo - zmysly. Naučili sme sa básničku o zmysloch, skladali puzzle ľudského tela, vyfarbovali, počítali hviezdičky. Rozvíjali sme hmat, čuch aj chuť v podobe rôznych hier. Ochutnávali sme rôzne potraviny, pomenovali ich a popisovali sme chuť (sladká, kyslá, slaná, horká). Opisovali sme predmety a ich vlastnosti na základe zvuku, ktoré vydávajú. Naučili sme sa pesničku pre Mikuláša, ktorý nás príde navštíviť nasledujúci týždeň.

          • MŠ I. Sovičky: Ľudské telo - zmysly

          • Tento týždeň sme sa bližšie oboznámili s našimi zmyslami. Chuťové poháriky sme cibrili ochutnávkou niektorých chutí, zrakom sme pozorovali cukríkovú dúhu. Pomocou sluchu sme sa snažili rozpoznať zvuky zvierat a dopravných prostriedkov, hmatom sme si pomáhali pri hádaní kamarátov z triedy. Okrem toho sme si prečítali rozprávku o Zajkovi s boľavým zúbkom, spoločne si zacvičili a zahrali sa na stromy v lese. Usilovne sme sa tiež pripravovali na príchod sv. Mikuláša a naučili sa preňho krátku pesničku a básničku.

          • MŠ V.: Včielky: Časové vzťahy

          • Posledný novembrový týždeň sme sa so včielkami zaoberali všetkými možnými časovými úsekmi a vzťahmi. Porozprávali sme sa o činnostiach a povinnostiach počas dňa, rozdelili týždeň na pracovné a víkendové dni, pomenovali dni, mesiace, ročné obdobia. Deti sa zoznámili s rôznymi druhmi hodín a kalendárov, vypracovali pracovné listy v zošitoch, hrali sa pohybovú hru " Ide Pešek okolo". Rozobrali sme príbeh "Ako sa slniečko s mesiačikom dohodli", kde sa deti dozvedeli ako funguje deň a noc. Prečítali sme si básne "Týždeň" a " Ročné obdobia", vytvorili koláž "Strom štyroch ročných období" a zaexperimentovali sme si s pohárikmi s vodou, kde sme zistili, že voda sa v teplom prostredí vyparuje oveľa rýchlejšie. V piatok sme navštívili ZŠ Komenského, kde nám pani zástupkyňa p. Bulíková ukázala základy práce s počítačom. Deťom sa to veľmi páčilo a dostali pochvalu, ako im to dobre išlo.😊

          • MŠ III.: Lienky: Chceme zdravo žiť, cvičiť a byť fit

          • Tento týždeň sme si s deťmi povedali o tom, aký je pohyb pre naše telo dôležitý. Rozprávali sme sa o obľúbených pohybových aktivitách, zacvičili sme si, zahrali viacero pohybových hier. Spoločne sme vyrobili bacily rozfúkaním vodových farieb slamkou na výkres. Precvičili sme si aj hlavičky pri skladaní obrázkov, triedení a počítaní guličiek a tiež pri práci v zošitoch.

          • MŠ IV.: Motýliky: Ľudské telo - zmysly

          • O ľudských zmysloch sme sa porozprávali, poukázali na ich funkcie a význam. K tomu sme využili výstižnú prezentáciu. Prakticky deti vyskúšali a ochutnali rozmanité chute z potravín. Ďalej sme k daným zmyslom kreslili to, na čo nám slúžia. Na záver sme diskutovali o potrebe zmyslov pre náš život, o starostlivosti o ĺudské telo.

          • Šarkaniáda

          • Medzi typické symboly jesene patria pečené gaštany, tekvice, padajúce farebné lístie, ale aj šarkany. Preto sme aj tohtoročnú jeseň ukončili tradične "Šarkaniádou". Deti zhotovili doma s rodičmi svojho NAJ šarkana, ktorých sme si postupne vystavili na pergoleZa iniciatívu a tvorivosť boli všetky deti odmenené.

            Ďakujeme rodičom za spoluprácu.🪁